E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27588
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Atbalsts cenu sadārdzinājuma kompensācijai paredzēts mājoklim

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. oktobrī, 2022
Evelīna

Sveiki! Dzīvojamajai mājai ir divi īpašnieki. Vai atbalstu par apkuri var prasīt abi īpašnieki? Vai var norādīt vienu bankas kontu naudas atmaksai? Gadījumā, ja īpašnieks ir seniors, vai var prasīt kompensāciju izmaksāt kopā ar pensiju un pabalstiem pensijas saņemšanas dienā?

A
atbild:
24. oktobrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Valsts atbalsts energoresursu cenu sadārdzinājuma daļējai kompensācijai ir paredzēts mājoklim, vienai adresei.

Iesniegumā pašvaldībā jāsniedz pašapliecinājums, ka citi mājsaimniecības locekļi nav iesnieguši iesniegumu atbalsta saņemšanai par iesniegumā minēto mājokli.

Pašvaldībā, kuras administratīvajā teritorijā atrodas mājoklis, izskata iesniegumu un tam pievienotos dokumentus un pieņem lēmumu par atbalsta mājsaimniecībai piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt.

Uzskatāms, ka pašvaldība ir pieņēmusi labvēlīgu lēmumu, ja 30 darbdienu laikā pēc iesnieguma un tam pievienoto dokumentu saņemšanas iesniedzēja iesniegumā norādītajā kredītiestādes maksājumu kontā ir ieskaitīts atbalsts mājsaimniecībai.

Piešķirto atbalstu mājsaimniecībai pārskaita iesniedzēja iesniegumā norādītajā kredītiestādes maksājumu kontā vai pasta norēķinu sistēmā.

Pensijas un pabalstus izmaksā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra uz tai norādīto klienta kontu konkrētos datumos, kuri noteikti lēmumos par šo maksājumu piešķiršanu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 221 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas