E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27478
Lasīšanai: 3 minūtes

Kādus dokumentus drīkst pieprasīt sporta skola

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. oktobrī, 2022
Eva

Labdien! Vai sporta skola drīkst pieprasīt kopā ar iesniegumu (par bērna uzņemšanu sporta skolā) iesniegt arī bērna dzimšanas apliecības kopiju vai pases kopiju, vai ID kartes kopiju, kā arī fotogrāfiju un ģimenes ārsta izziņu par veselības stāvokli?

A
atbild:
18. oktobrī, 2022
Sarmis Mikuda
LV portāls

Sporta skola ir sporta profesionālās ievirzes izglītības iestāde, kas īsteno Profesionālās izglītības likuma 26. panta “Profesionālās izglītības programmu veidi” 7. punktā noteiktās profesionālās ievirzes izglītības programmas. Minētā likuma 27. pantā “Izglītojamo uzņemšana profesionālās izglītības programmās” nav noteiktas konkrētas prasības uzņemšanai sporta vai citās profesionālās ievirzes izglītības programmās, toties 27. panta 9. punkta norma paredz, ka prasības uzņemšanai profesionālās ievirzes izglītības programmā tiek noteiktas attiecīgajā profesionālās ievirzes izglītības programmā. No minētā izriet, ka sporta skolas ir tiesīgas pašas noteikt uzņemšanas prasības tajās īstenotajās sporta profesionālās ievirzes izglītības programmās, t. sk. kopā ar iesniegumu iesniedzamos dokumentus vai to kopijas.

Profesionālās ievirzes izglītības iestādēm, tostarp sporta skolām, ir saistošs Ministru kabineta noteikumu Nr. 528 “Vispārējās izglītības iestāžu un profesionālās izglītības iestāžu pedagoģiskā procesa un eksaminācijas centru profesionālās kvalifikācijas ieguves organizēšanai obligāti nepieciešamā dokumentācija” 2. daļā noteiktais regulējums, t. sk. izglītojamā personas lieta (3.1. punkts), izglītojamā statusu apliecinošs dokuments, kurā ietver izglītojamā fotoattēlu (3.8. punkts).

Sporta skolām jāievēro arī Ministru kabineta noteikumos Nr. 594 “Sportistu un bērnu ar paaugstinātu fizisko slodzi veselības aprūpes un medicīniskās uzraudzības kārtība” noteiktais regulējums, tostarp 3. punkta 3.1. apakšpunktā noteiktais, ka ģimenes ārsts pirms iestāšanās sporta izglītības iestādē, sporta klubā vai sporta federācijā veic profilaktiskās apskates sportistiem un bērniem ar paaugstinātu fizisko slodzi.

Tātad sporta skola ir tiesīga kopā ar iesniegumu pieprasīt tādus dokumentus, kuri ir noteikti sporta skolas uzņemšanas noteikumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas