E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26952
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Administratīvā akta pārsūdzēšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. augustā, 2022
Baiba Bisniece

Labdien! Kurā instancē man precīzi jāsniedz pieteikums tiesā, ja vēlos, lai izskata lietu par man netaisnīgi aprēķināta nodokļa piedziņu? To, ka nodoklis ir nekorekts, gan atzina Finanšu ministrija, gan pierāda fakts, ka tāds nodoklis jau ir atcelts. Tas aprēķināts no ienākuma, kādu gūt man liedz agrāk pieņemti Ministru kabineta notikumi.

A
atbild:
04. augustā, 2022

Jums būtu jāvēršas Administratīvajā rajonu tiesā lietā, lai apstrīdētu lēmumu, ar kuru precizē nodokļu apmēru, vai lēmumu, ar kuru precizē ar nodokļiem un nodevām apliekamo objektu: atkarībā no tā, vai lēmums ir pārsūdzēts un saņemts adresātam nelabvēlīgs administratīvais akts.

Saskaņā ar likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 22. panta 2.1 daļu, likuma “Par nodokļiem un nodevām” 37. panta 1. daļu un Administratīvā procesa likuma 77. pantu šo lēmumu  nodokļu maksātājam ir tiesības viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas rakstveidā apstrīdēt VID ģenerāldirektoram.

Ja nodokļu maksātājs nepiekrīt VID ģenerāldirektora lēmumam, tad viņam ir tiesības to pārsūdzēt tiesā.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 189. panta 1. daļu pieteikumu Administratīvās rajona tiesas attiecīgajā tiesu namā iesniedz pēc pieteicēja adreses (fiziskā persona – pēc deklarētās dzīvesvietas adreses, papildu adreses (Dzīvesvietas deklarēšanas likuma izpratnē) vai nekustamā īpašuma atrašanās vietas, juridiskā persona – pēc juridiskās adreses).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas