E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26333
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Ja tiek traucēts skolotāju darbs vai izglītojamo mācību process

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. maijā, 2022
Jānis

Skolēni stundā (konsultācijā) runā un laiž lidmašīnas. Vai to var uzskatīt par huligānismu? Skola iesniegusi prasību administratīvajā komisijā.

A
atbild:
28. maijā, 2022
Sandis Zellis
jurists

Sīkā huligānisma legāldefinīcija ir noteikta Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā 11. panta pirmajā daļā – tā ir sabiedriskās kārtības traucēšana, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot personas mieru, iestādes, komersanta vai citas institūcijas darbu vai apdraudot savu vai citu personu drošību.

Ievērojot minēto, jūsu norādītā situācija noteikti var tikt uzskatīta par sīko huligānismu.

Vienlaikus jāņem vērā, ka saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 6. pantu pie administratīvās atbildības ir saucama fiziskā persona, kura līdz administratīvā pārkāpuma izdarīšanas brīdim sasniegusi 14 gadu vecumu, turklāt nepilngadīgajiem vecumā no 14 līdz 18 gadiem par administratīvajiem pārkāpumiem piemēro audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus. Administratīvo sodu nepilngadīgajam vecumā no 14 līdz 18 gadiem piemēro tikai, ja audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa piemērošana konkrētajā gadījumā nav lietderīga. Šādā gadījumā par sīko huligānismu iespējams piemērot naudas sodu no četrpadsmit līdz simt naudas soda vienībām. Administratīvās atbildības likuma 16. panta otrā daļa noteic, ka viena naudas soda vienība ir pieci eiro.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas