E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26195
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Kā rīkoties, ja tiek piedzīvota emocionāla vardarbība

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. maijā, 2022
Laila

Labdien! Vai mana bijušā tagadējā sieva drīkst iejaukties starp mums un mūsu bērnu? Viņa raksta visādas riebeklīgas man. Un mani pazemo. Un vēl draud atņemt mātes tiesības. Kā rīkoties tādā situācija?

A
atbild:
09. maijā, 2022

Nevienam nav ļauts citu aizvainot. Šajā gadījumā jums ir tiesības vērsties tuvākajā Valsts policijas iecirknī ar iesniegumu.

Jums ir tiesības arī piedzīt kompensāciju par morālo kaitējumu no personas, kura jūs apvainoja. “Ar morālo kaitējumu jāsaprot fiziskas vai garīgas ciešanas, kas izraisītas ar neatļautas darbības rezultātā nodarītu cietušā nemantisko tiesību vai nemantisko labumu aizskārumu. Atlīdzības apmēru par morālo kaitējumu nosaka tiesa pēc sava ieskata, ņemot vērā morālā kaitējuma smagumu un sekas,” paredz Civillikuma 1635. pantā noteiktais.

Savukārt aizgādību par kopējo bērnu veic viņa abi vecāki, tā tas ir paredzēts Civillikuma 178. pantā: “Ja vecāki dzīvo šķirti, vecāku kopīga aizgādība turpinās. Bērna aprūpi un uzraudzību īsteno tas no vecākiem, pie kura bērns dzīvo.

Jautājumos, kas var būtiski ietekmēt bērna attīstību, vecāki lēmumu pieņem kopīgi. Vecāku domstarpības izšķir bāriņtiesa, ja likumā nav noteikts citādi. Vecāku kopīga aizgādība izbeidzas, kad, pamatojoties uz vecāku vienošanos vai tiesas nolēmumu, tiek nodibināta viena vecāka atsevišķa aizgādība.”

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas