E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26161
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Lai zemesgabalā būtu elektrība

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. aprīlī, 2022
Kristīne

Labdien! Vēlos savā zemes gabalā pieslēgt elektrību. Lai to izdarītu, ir nepieciešami paraksti no tiem zemes gabalu īpašniekiem, gar kuriem tiks vilkta elektrība? Kā rīkoties, ja kādu parakstu nav iespējams dabūt? Paldies!

A
atbild:
29. aprīlī, 2022
AS "Sadales tīkls"
Gunta Līne, komunikācijas direktore

Atbilstoši Enerģētikas likumam un Aizsargjoslu likumam ir noteikti konkrēti gadījumi, kuros saskaņošanas procedūru var aizstāt ar zemes īpašnieka informēšanu. Šādi gadījumi ir tad, ja darbu veikšana notiek jau esošajās aizsargjoslās, ja konkrētā energoapgādes objekta izbūve paredzēta vietējās pašvaldības teritorijas plānojumā vai detālplānojumā, kā arī gadījumi, kad vietējā pašvaldība ir atzinusi, ka sabiedrības interesēs nepieciešama jauna energoapgādes objekta ierīkošana nav iespējama bez šīs zemes izmantošanas.

Citos gadījumos ir nepieciešams saskaņojums ar zemes īpašnieku. Ja to neizdodas iegūt, tad būtu jāvēršas “Sadales tīklā”, lūdzot izstrādāt citu tehnisko risinājumu. Tiesa, tas var mainīt pieslēguma ierīkošanas izmaksas, turklāt var būt situācijas, kad cits risinājums pat nav iespējams. Primāri ieteikums, protams, būtu mēģināt vienoties ar visiem kaimiņiem, tas būtu ātrākais un vienkāršākais ceļš.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 72 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas