E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25516
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Ieguvēja ievešana nekustamā īpašuma valdījumā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. februārī, 2022
Olafs

Labdien! Esmu izsolē iegādājies dzīvokli. Šobrīd gaidu tiesas nolēmumu par piespiedu ievešanu īpašuma valdījumā, jo iepriekšējais īpašnieks neatbrīvo telpas. Es zinu, ka pašrocīgi izlikt iepriekšējo īpašnieku no dzīvokļa es nedrīkstu. Vai ir kāds likums, kas man aizliedz dzīvot savā īpašumā kopā ar iepriekšējo īpašnieku? Man drīz pašam jāatbrīvo esošā dzīvesvieta, nebūs, kur dzīvot.

A
atbild:
08. aprīlī, 2022
Olga Lauva
juriste

Nav normatīvā regulējuma, kas jums liegtu dzīvot nekustamajā īpašumā kopā ar iepriekšējo īpašnieku, ja, protams, puses savā starpā būs vienojušās par šādu risinājumu.

Bet kopumā pastāv noteikta kārtība, kādā tiesu izpildītājam ir ar likumu uzlikts pienākums veikt amata darbības, lai nodrošinātu tiesas nolēmuma par nekustamā īpašuma ieguvēja ievešanu valdījumā izpildi.

Kārtību, kādā tiesu izpildītājs veic ieguvēja ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā piespiedu kārtā, regulē Civilprocesa likuma 74.2 nodaļa. Nekustamā īpašuma ieguvējs vēršas pie tiesu izpildītāja ar lūgumu un tiesas izsniegtu izpildu rakstu par ieguvēja ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā, tiesu izpildītājam ir pienākums uzsākt pret parādnieku izpildes lietvedību un veikt nepieciešamās darbības, lai tiktu nodrošināta ieguvēja ievešana nekustamā īpašuma valdījumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas