E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25493
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Ja kaimiņi izsauc policiju par nenotikušu gadījumu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. februārī, 2022
Rena

Situācija: vakar vēlu aizgāju gulēt, jo skatījos “Supernovu”. Šorīt pamodos vēlu, pēc brokastīm sāku mācīties vācu valodu tiešsaistē. Līdz 12.00 no dzīvokļa vēl nebiju vispār izgājusi laukā, kad pēkšņi kāds klauvēja pie manām durvīm. Atvēru, Valsts policija! Iedomājos, ka varbūt kaut kas nopietns ir noticis un man jautās, vai kaut ko esmu redzējusi vai dzirdējusi. Tomēr iemesls bija pilnīgi cits. Par mani sūdzējās kaimiņi. Konkrēti omīte (86 g.) no manas kāpņu telpas vienu stāvu zemāk. Es esot no rīta klapējusies pie viņas durvīm un, kad viņa tās atvērusi, iespļāvusi viņai sejā un aizgājusi. Man kļuva slikti no dzirdētā, sāka sāpēt galva. Protams, ka noliedzu šādu absurdu situāciju. Man jautāja, vai mums ir bijuši kādi konflikti. Arī to noliedzu. Šokējoši, ka mums pat bija ļoti labas attiecības. Tā varētu būt kundzītes vecuma demence vai citas mentālas problēmas. Policija ieradās, novērtēja situāciju un aizbrauca, bet kas man ir jādara? Vai es saņemšu kādu rezumē par šo incidentu? Vai mana reputācija nebūs zināmā mērā aptraipīta? Ko es varu darīt? Varbūt tā omīte atkal zvanīs, kad viņai kļūs garlaicīgi. Kā es varu sevi pasargāt no nepatiesiem apvainojumiem, kas nāk pilnīgi no zila gaisa? Viņu uzklausa, jo policijai tas ir jādara. Viņas tiesības tiek respektētas, bet kādas ir manas tiesības tik absurdā situācijā? Esmu palikusi ar izbojātu dienu, sāpošu galvu un uztraukumu. Man nav nekādas pieredzes ar policiju un sadzīves konfliktiem, tāpēc esmu ļoti satraukusies. Ļoti gaidīšu jūsu atbildi.

A
atbild:
10. februārī, 2022

Likuma “Par Policiju” 5. pantā ir noteikts: “Policija ar savu darbību nodrošina personu tiesību un brīvību ievērošanu.” Tātad policija pildīja savus pienākumus, ievērojot arī jūsu tiesības.

Ikvienai personai ir tiesības aizstāvēt savas tiesības tiesā (atbilstoši “Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas” 6. pantam). Katrai personai ir tiesības aizstāvēt savas intereses, godu un cieņu tiesā (atbilstoši likumam “Par tiesu varu” 3. pantam).

Civilprocesa ietvaros tiesa var izlemt jautājumu par psiholoģiskās ekspertīzes noteikšanu (atbilstoši Civilprocesa likuma 267. pantam).

Mūsdienās tiesā tiek piedāvāts pusēm rast strīda risinājumu mediācijas ceļā, pārrunu ceļā. Mediācija ir alternatīvs domstarpību risināšanas veids, kas sekmē sociālo attiecību harmonizāciju (atbilstoši “Mediācijas likuma” 2. pantam).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas