E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25468
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Autovadītāja apliecības izsniegšanas kārtība

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2022
Edgars

Labdien! E-veselībā rāda, ka notikums aktīvs. Nevar saprast, vai esmu uzskaitē pie narkologa. 2018. gadā tika atņemtas autovadītāja tiesības, alkohols netiek lietots jau divus gadus. 2022. gadā jāliek tiesības no jauna. Vai tas kaut kā traucēs atgūt tiesību? Vai jāvēršas pie ģimenes ārsta vai narkologa?

A
atbild:
28. martā, 2022
Oskars Rekšņa
LV portāls

Ceļu satiksmes drošības direkcija informē, ka par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē piešķir maksimālo pārkāpuma uzskaites punktu skaitu: 8. Tāpat tiek piemērots naudas sods un vadīšanas tiesību atņemšana līdz pat 4 gadiem.

Lai atjaunotu vadīšanas tiesības pēc tiesību atņemšanas, neatkarīgi no kategorijas jāveic pirmstermiņa veselības pārbaude, jānokārto B kategorijas teorētiskais un vadīšanas eksāmens. Ja vadītāja apliecībā atzīmēta tikai AM, A1, A2, A vai B1 kategorija, jākārto attiecīgajai kategorijai atbilstošu teorētisko un vadīšanas eksāmenu, bet, ja vadītāja apliecībā atzīmēta tikai TRAM vai TROL kategorija, personai jākārto attiecīgajai kategorijai atbilstošs teorētiskais eksāmens.

Eksāmenus var kārtot kādā no CSDD klientu apkalpošanas centriem, kurā sniedz kvalifikācijas pakalpojumus. Pirms vadīšanas eksāmena kārtošanas jābūt saņemtai braukšanas mācību atļaujai.

Pieteikšanās vadīšanas tiesību atjaunošanas eksāmeniem iespējama:

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas