E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25318
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Ja pērk īpašumu no juridiskas personas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. janvārī, 2022
Dace

Ar ko būtu jārēķinās fiziskai personai, ja tā vēlas pirkt zemi no juridiskas personas? Vai tas var radīt kādas papildu grūtības, sarežģījumus?

A
atbild:
07. februārī, 2022
Olga Lauva
juriste

Nekustamā īpašuma pārdošanu (atsavināšanu) paredz Civillikuma normas, tai skaitā Civillikuma nodaļa par pirkuma līguma noteikumiem.

Nekustamo īpašumu atsavināšanas (pārdošanas) izdevumi nevarētu būt atšķirīgi atkarībā no tā, vai īpašumu pārdod vai iegādājas fiziska vai juridiska persona.

Par citiem izdevumiem, kas rodas, kārtojot šo darījumu, piemēram, notāra, zemesgrāmatas, valsts nodevas izdevumiem, puses vienojas, sagatavojot pirkuma līgumu. Nekādus citus papildu izdevumus fiziskajai personai likums neparedz. Kārtojot šo darījumu, publiskajās datubāzēs var aplūkot informāciju par juridiskas personas statusu. Informāciju var atrast, piemēram, Lursoft mājaslapā.

Ar valsts nodevu, nostiprinot īpašumu zemesgrāmatā, tuvāk var iepazīties Ministru kabineta noteikumos Nr. 1250 “Noteikumi par valsts nodevu par īpašuma tiesību un ķīlas tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas