E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24918
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Tiesas spriedums ir rūpīgi jāizlasa

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. decembrī, 2021
Artūrs

Labdien! Esmu neizpratnē, kā rīkoties. Bija man “GE Money” līzingā automašīna, par ko nespēju samaksāt, automašīnu atdevu līzinga kompānijai. Tad “GE Money” parādu cedēja “Gelvorai”, un viņi atdeva piedziņu uz tiesu. Es parādam piekritu daļēji (pamatsummai), un tiesa to piesprieda samaksāt, ko es arī uzreiz apmaksāju, bet “Gelvora” tāpat prasa apmaksāt procentu summu (kas ir tikpat liela kā pamatsumma), kaut tiesas spriedumā tas nav teikts. Arī manā kredītvēsturē tā summa uzrādās, un lieta ir aktīva.

A
atbild:
14. decembrī, 2021

Jūsu minētajā gadījumā iesaku vēlreiz rūpīgi iepazīties ar tiesas spriedumu, ar kuru nolemts piedzīt no jums parādu, lai pārliecinātos, ka minētais tiesas spriedums tiešām nesatur tiesības piedzīt no jums ne tikai parāda pamatsummu, bet arī procentus vai vēl citus maksājumus (piemēram, līgumsodu, likumiskos procentus, tiesāšanās izdevumus).

Ja konkrētais tiesas spriedums patiešām neparedz nekādu citu maksājumu veikšanu, izņemot pamatsummu, tad aicinu jūs vērsties pie parādu piedzinēja, lai precizētu, uz kāda pamata tiek pieprasīta samaksa.

Papildus rekomendēju konsultēties ar juristu (uzrādīt konkrēto tiesas spriedumu par parāda piedziņu), kurš varētu palīdzēt izskaidrot tiesas nolēmuma saturu un citus neskaidrus jautājumus par parādu piedziņas procesu (t. sk. to, vai parādu piedzinējam vēl ir pamats no jums kaut ko pieprasīt).

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas