E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24908
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Medicīniskā pārbaude

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2021
ARKADIJS

Kā es varu uzzināt, kad man jāiet nākamā medicīniskā pārbaude?

A
atbild:
05. janvārī, 2022
Oskars Rekšņa
LV portāls

Kārtību, kādā veicama obligātā veselības pārbaude, regulē Ministru kabineta noteikumi.

OVP var būt pirmreizēja, periodiska un ārpuskārtas. Uz pirmreizējo OVP nosūta visas personas pirms darba tiesisko attiecību vai valsts civildienesta tiesisko attiecību uzsākšanas atbilstoši visiem identificētajiem riska faktoriem, kuriem persona būs pakļauta.

Periodiskās OVP veic nodarbinātajiem periodiski. Periodisko OVP biežums var būt vienu reizi gadā, vienu reizi divos gados un vienu reizi trīs gados. To nosaka darba devējs, veicot darba vides riska novērtējumu.

Ja mainās veselībai kaitīgie darba vides faktori vai īpašie apstākļi, kā arī pēc arodslimības ārsta norādījuma vai paša nodarbinātā vai uzticamības personas pieprasījuma, vai pēc darba devēja iniciatīvas darbinieku jebkurā laikā var nosūtīt veikt ārpuskārtas (papildu) veselības pārbaudi, lai pārliecinātos, ka nodarbinātā veselības stāvoklis atbilst veicamajam darbam, tai skaitā ilgstošas vai biežas darbnespējas gadījumā.

Obligāto veselības pārbaudi veic pēc darba devēja rīkojuma, tāpēc jautājums, kad jāveic obligātā veselības pārbaude, jāuzdod darba devējam.

Ja jautājums saistīts ar medicīnisko izziņu autovadītāja apliecībai: tad par medicīniskās izziņas derīgumu autovadītājs var pārliecināties CSDD e-pakalpojumos: e.csdd.lv vai klātienē CSDD klientu apkalpošanas centros. CSDD e-pakalpojumiem var piekļūt tikai reģistrēti lietotāji. Autorizēties sistēmā iespējams ar internetbankas, personas apliecības (e-ID kartes) vai eParaksta starpniecību, izmantojot portālu latvija.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas