E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24716
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Īres līgums ar pašvaldību un apakšīrnieks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. novembrī, 2021
Maija

Labdien! Man ir ļoti sarežģīta situācija. Esmu 77 gadus veca kundze, ļoti vēlos pie sevis pierakstīt mazdēlu, jo viņu izrakstīja no iepriekšējās adreses. Tagad viņš ir bez pieraksta jau trīs nedēļas. No š. g augusta cenšos viņu pierakstīt, bet Jelgavas domes deklarēšanas nodaļa aizliedz viņam pierakstīties un, protams, arī dzīvot pie manis. Motivācija: dzīvoklis nav privatizēts un pieder pašvaldībai. Mans mazdēls paliek uz ielas un bez pieraksta. Tas ir pat traģiski. Jelgavas dome apstiprina, ka viņš nav mans radinieks. Ludzu, lūdzu, ja varat man dot atbildi, tad, lūdzu, līdz mēneša beigām. Jo ir domes rīkojums, ka līdz mēneša sakumam varu apstrīdēt. Vai tiešām mazdēls nav radinieks?

A
atbild:
11. novembrī, 2021

Lai precīzi atbildētu uz jūsu jautājumu, sazinājos ar Jelgavas pašvaldības īpašuma pārvaldi.

Pašvaldība jums piedāvā divus risinājumus:

  • Jūsu mazdēlam pašam personīgi ir jānāk uz pašvaldības īpašuma pārvaldi un jāslēdz apakšīres līgums, tad arī varēs deklarēties dzīvoklī, kuru jūs īrējat no pašvaldības (atbilstoši jaunajam Dzīvojamo telpu īres likumam, kas ir stājies spēkā 01.05.2021.).

Dzīvojamo telpu īres likumā 6. pantā ir noteikts Dzīvojamās telpas lietošanas pamats: “Dzīvojamās telpas vienīgais lietošanas pamats īrniekam ir rakstveida noslēgts dzīvojamās telpas īres līgums, bet apakšīrniekam – rakstveida noslēgts dzīvojamās telpas apakšīres līgums.”

  • Pašvaldība jums piedāvā arī minēto dzīvokli privatizēt, līdz ar to iegūstot to savā īpašumā atbilstoši ierakstot to zemesgrāmatā.

Lietā nav strīda par to, ka mazdēls ir jūsu radinieks.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas