E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24657
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Prasības pieteikums ir sniedzams pēc atbildētāja deklarētās adreses

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. novembrī, 2021
Anna

Labdien! Jau 10 gadus esmu šķīrusies no bērna tēva, pirmos gadus, kad bijām Latvijā, bērna tēvs maksāja ar tiesas lēmumu piespriestos alimentus 100 eiro mēnesī. Kad pārcēlāmies dzīvot uz ārzemēm (arī bērns deklarēts ārzemēs), viņš vairs neko nemaksā, vai arī kādu reizi piešķir dažas kapeikas. Cilvēks visu šo laiku bija bezdarbnieks, kaut arī tam nebija atbilstošas situācijas. No 2020. gada viņam pieder vairākas firmas. Vai ir iespēja iesniegt prasību par uzturlīdzekļu piedzīšanu, ja bērns dzīvo ārzemēs un ir deklarēts ārzemēs?

A
atbild:
06. decembrī, 2021

Labdien!

Civilprocesa likuma 26. panta pirmā daļa nosaka, ka prasības pieteikums ir ceļams pēc atbildētāja deklarētās dzīvesvietas adreses, savukārt tā paša likuma 27. pants nosaka –, ja deklarētā dzīvesvietas adrese nav zināma, var norādīt personas dzīvesvietas adresi. Ja nav zināma viņa dzīvesvietas adrese, tad pastāv iespēja norādīt pēdējo zināmo dzīvesvietas adresi.

Attiecīgi, ja prasītājs kopā ar bērnu nedzīvo Latvijā, prasības pieteikumu var sniegt Latvijā. Minētā prasība par dzīvesvietas deklarācijas esamību bērnam un viņa vecākam ir obligāta, ja tiek sniegts iesniegums par uzturlīdzekļu izmaksu Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 40 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas