E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24506
Lasīšanai: 2 minūtes

Kas veic trešās grupas ēku uzraudzību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. oktobrī, 2021
Jānis

Labdien! Kam ir tiesības veikt trešās grupas būvju uzraudzību? Paldies!

A
atbild:
27. oktobrī, 2021

Būvniecības likuma 6.1 pantā noteikta Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) kompetence, tostarp teikts, ka birojs nodrošina būvdarbu valsts kontroli, veicot būvdarbu kontroli un pieņemšanu ekspluatācijā trešās grupas publiskām ēkām, ja būvdarbu veikšanai nepieciešama būvatļauja.

Savukārt Būvniecības likuma 6.1 panta 1.2. punkts nosaka, ka Būvniecības valsts kontroles birojs nodrošina ekspluatācijas uzraudzību: 3. grupas publiskām ēkām; Aizsardzības ministrijas, tās padotības iestādes vai Nacionālo bruņoto spēku būvēm; būvēm Latvijas Republikas iekšējos jūras ūdeņos, teritoriālajā jūrā un ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā un Iekšlietu ministrijas vai tās padotības iestāžu būvēm valsts robežas joslā, patrulēšanas joslā un robežzīmju uzraudzības joslā.

Saskaņā ar Būvniecības likuma 12. panta 3.1. punktu būvvaldes nodrošina būvniecības administratīvā procesa tiesiskumu. Likuma 12. panta 6. punktā teikts, ka šajā pantā noteiktās funkcijas būvvalde neveic attiecībā uz būvniecības procesiem vai to daļām, kas atbilstoši šim likumam ir citas institūcijas, kuras pilda būvvaldes kompetencē esošās funkcijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas