E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2448
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Juridiskām personām adresētu pasta sūtījumu saņemšana

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. jūnijā, 2013
Jana Ozola

Labdien! Vai pastnieks var nodot juridiskai personai adresētu pasta sūtījumu (ierakstīta vēstule) šīs juridiskās personas darbiniekam, piem., biroja sekretārei, nepārliecinoties, vai šai darbiniecei ir pilnvarojums saņemt pasta sūtījumu un parakstīties par to saņemšanu, vai arī ikreiz atstāt aicinājumu, vai nodot to tikai, piem., valdes priekšsēdētājam vai citam loceklim ar pārstāvības tiesībām, par pēdējo pastniekam pārliecinoties, prasot uzrādīt Komercreģistra lēmumu?

A
atbild:
14. jūnijā, 2013
VAS "Latvijas pasts"
Zane Plone, sabiedrisko attiecību speciāliste

Pamatojoties uz Pasta likumā un Personu apliecinošu dokumentu likumā noteikto regulējumu, saņemot juridiskām personām adresētus pasta sūtījumus „Latvijas Pastā”, pirms to saņemšanas adresātam ir jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un juridiskās personas izsniegta pilnvara vai personu apliecinošs dokuments un Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra izziņa par paraksta tiesībām (oriģināls vai kopija).

Izsniedzot sūtījumu, pastnieks pārliecinās par attiecīgu pilnvarojumu saņemt juridiskās personas sūtījumus. Uzņēmums var pilnvarot darbinieku saņemt sūtījumus, noformējot attiecīgu pilnvaru. Juridiskās personas pārstāvis, saņemot pasta sūtījumu, parakstās Piegādes paziņojumu sarakstā, papildus norādot ieņemamo amatu, vārdu un uzvārdu, pasta sūtījuma saņemšanas datumu un kopējo saņemto sūtījumu skaitu.

„Latvijas Pasts” atgādina, ka klientiem ir iespēja iesniegt un apmaksāt pasta nodaļā ilgtermiņa pilnvaras oriģinālu. Šādu pilnvaru uzglabā attiecīgajā pasta nodaļā, un, saņemot pasta sūtījumu, ir jāuzrāda tikai personu apliecinošs dokuments.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas