E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24352
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai tiesa pēc lūguma pieprasa dokumentus no ārvalstīm

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. septembrī, 2021
Anna

Labdien! Nepieciešams pierādīt tiesai Latvijā, ka cilvēks pastāvīgi strādā Vācijā, beztermiņa darba līgums. Vai tiesa pēc lūguma pieprasa dokumentus no ārvalstīm (no darba devēja, ja ir zināms uzņēmuma nosaukums un adrese Vācijā)?

A
atbild:
10. novembrī, 2021
Signe Laizāne
LV portāls

Šajā gadījumā būtu nepieciešams konsultēties ar savu advokātu lietā vai kādu advokātu kopumā.

Piemēram, lietā, kas izriet no aizgādības vai saskarsmes tiesībām, tiesa pēc savas iniciatīvas vai lietas dalībnieka lūguma pieprasa pierādījumus.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 111. panta pirmo daļu lietas dalībniekiem, iesniedzot tiesai rakstveida pierādījumu vai lūdzot to pieprasīt, jānorāda, kādus lietā nozīmīgus apstākļus šis pierādījums var apstiprināt.

Kā noteikts Civilprocesa likuma 112. panta pirmajā daļā, tiesa vai tiesnesis pēc lietas dalībnieka motivēta lūguma ir tiesīgs pieprasīt rakstveida pierādījumus no valsts un pašvaldību iestādēm, citām fiziskajām un juridiskajām personām. Saskaņā ar šā panta otro daļu lietas dalībniekam, kurš lūdz tiesu pieprasīt rakstveida pierādījumu, jāapraksta šis pierādījums un jāmotivē, kāpēc viņš uzskata, ka tas atrodas pie minētās personas.

Taču ir gadījumi, kad pierādījumi jāsagatavo un jāiesniedz prasītājam pašam, līdz ar to būtu vēlama konsultācija pie advokāta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas