E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23758
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesību izmantošanas liegums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūlijā, 2021
Arnis

Kāds sods tiktu piemērots par auto izmantošanu DE, ja ir liegums līdz nesamaksāto nodokļu nomaksas beigām?

A
atbild:
02. augustā, 2021

Saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 18. panta 1. daļu tiesību izmantošanas aizliegums ir ierobežojums, kas personai noteiktu laiku neļauj izmantot noteiktas tiesības, ieņemt noteiktus amatus vai veikt noteikta veida darbību. Pēc tiesību izmantošanas aizlieguma termiņa beigām personai tiesības nav jāiegūst no jauna.

Ja jautājumā minētais apzīmējums “DE” nozīmē atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, tad Ceļu satiksmes likuma 51. panta 4. daļa noteic, ka par transportlīdzekļa vadīšanu, ja ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, izņemot gadījumu, kad minētais aizliegums piemērots saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 18. pantu pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas ietvaros vai par transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu ārvalstīs, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam astoņu naudas soda vienību apmērā.

Savukārt, ja ar apzīmējumu “DE” ir domāta Vācijas Federatīvā Republika, tad LV portāla redakcija nav kompetenta sniegt skaidrojumu par citas valsts tiesību aktu piemērošanu un interpretēšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas