E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2362
Lasīšanai: 2 minūtes

Par atvaļinājuma naudu Norvēģijā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. maijā, 2013
Raitis

Labdien! Visur izmeklējos, kā tiek izmaksātas atvaļinājuma naudas Norvēģijā... par pagājušo gadu uzkrājums kronās 47 tūkstoši, šogad 102 tūkstoši, kopā, rupji ņemot, 150 tūkstoši, esmu arodbiedrībā, sanāk, ka jāsaņem 12 procenti no bruto algas, bet nav zināms, cik daudz jūnijā tieši atņem nodokļus no tā, esot mazāk... un ja tie ir 12 procenti, tas būtu apmēram, ka man jāsaņem apmēram 18 tūkstoši kronu un atkal - pēc vai pirms nodokļa?

A
atbild:
03. jūnijā, 2013
Zanda Lielbārde
LV portāls

Ja esat arodbiedrībā, tad vajadzētu būt arī iespējai noskaidrot, kādi ir atvaļinājuma naudas aprēķina konkrētie nosacījumi Jūsu darbavietā Norvēģijā.

Varam norādīt, kur varat iepazīties ar vispārējo informāciju.

Latvijas Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) atrodama informācija par galvenajiem darba līguma nosacījumiem Norvēģijā, par atvaļinājumiem ir norādīts, ka minimālā ikgadējā atvaļinājuma ilgums ir 29 kalendārās dienas. Bieži darbiniekiem tiek noteikts 35 kalendāro dienu atvaļinājums. NVA sniegtā informācija izlasāma šeit.

Eiropas darba mobilitātes portālā var atrast informāciju par katru valsti. Par atvaļinājumiem tā ir angļu, vācu, franču un norvēģu valodā.

Norvēģijas Nodarbinātības dienesta mājaslapas adrese ir www.nav.no. Informācija ir publicēta arī angļu valodā. Sākuma lapā ir norāde uz valodām: Other languages.

Informācija (arī angļu valodā) par Norvēģijas nodokļu sistēmu atrodama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas