E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23392
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Dāvinājums ar mūža lietošanas tiesībām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūnijā, 2021
Jana

Labdien! Vēlos dāvināt bērnam īpašumu, bet zemesgrāmatā nostiprināt nekustamā īpašuma mūža bezmaksas lietošanas tiesības sev. Vai tad, ja bērnam kāds kreditors nākotnē vēlēsies īpašumu pārdot izsolē, man būs jāmaksā visi komunālie maksājumi, paliekot īpašumā, ja nāks jaunais īpašnieks un teiks, ka es, tur dzīvojot, radu zaudējumus vai nemaksāju rēķinus un tie piedzenami no manis? Vēlos saprast, vai vispār tādā gadījumā dāvināt, jo kas zina, kā vēl var iegrozīties nākotne.

A
atbild:
07. jūlijā, 2021
Marika Mure
juriste

Ja nekustamā īpašuma īpašnieks būs jūsu bērns, bet jums zemesgrāmatā tiks nostiprinātas mūža lietošanas tiesības, apstākļos, kuros kaut kādu iemeslu dēļ pret jūsu bērnu vērsīsies kreditori, piedziņa var tik vērsta pret viņa īpašumu, t. i., uzdāvināto mantu, neatkarīgi no zemesgrāmatā nostiprinātajām jūsu lietošanas tiesībām.

Ja tiesības uz nekustamo īpašumu iegūs cita persona, tai zemesgrāmatā nostiprinātās jūsu lietošanas tiesības būs saistošas. Taču secīgi jums būtu pienākums segt ar dzīvokļa uzturēšanu saistītos izdevumus, lai izvairītos no situācijas, kurā parāda vai zaudējumu piedziņa tiek vērsta pret jums.

Vairāk par šo tēmu lasiet šeit. Vienlaikus, lai atrastu vislabāko situācijas risinājumu, ieteicams vērsties pie jurista klātienes konsultācijai. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas