E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23153
Lasīšanai: 2 minūtes

Bērna kopšanas atvaļinājuma ilguma aprēķināšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. maijā, 2021
Lote

Labdien! Kā pareizi aprēķināt bērna kopšanas atvaļinājumu, kas sākas ar 30.06.21. un būs pusotru gadu ilgs? Kurā datumā ir jāatgriežas darbā?

A
atbild:
25. maijā, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Iesniegumā darba devējam par bērna kopšanas atvaļinājuma piešķiršanu pēc dzemdību atvaļinājuma ir norādāms bērna kopšanas atvaļinājuma sākuma laiks un kopējais termiņš. Dienu, kad darbiniecei/darbiniekam ir jāatgriežas darbā, aprēķina un paziņo darba devējs.

Konkrētajā gadījumā – bērna kopšanas atvaļinājuma, kas piešķirts uz pusotru gadu, sākot ar 2021. gada 30. jūniju, pēdējā diena būs 2022. gada 30. decembris. Darbā, ja darbiniecei/darbiniekam noslēgts darba līgums par piecu darba dienu un astoņu stundu darba laiku, būs jāatgriežas 2023. gada 3. janvārī, jo 31. decembris, 1. janvāris ir svētku dienas, bet 2. janvāris – izejamā diena.

Jāņem vērā, ka darbiniekam saskaņā ar Darba likuma 156. panta piekto daļu ir pienākums laikus – divas nedēļas iepriekš – sazināties ar darba devēju un informēt par atgriešanās laiku, ja objektīvu apstākļu dēļ zudis pamats turpmākai bērna kopšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas