E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22824
Lasīšanai: 2 minūtes

Slimības lapu var iesniegt vienā vai abās darbavietās

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2021
Maira

Strādāju divās darbavietās, viens ir mikrouzņēmums. Saslimu un paņēmu slimības lapu otrajā darbavietā, bet sapratu, ka mikrouzņēmumā varu strādāt, veselība atļauj, jo darbs ir reizi nedēļā, nav pārslodzes. Saņēmu gan atalgojumu, gan slimības lapas B pabalstu, jo nezināju, vai tā var vai ne. Vai man tagad būs jāatdod šis slimības pabalsts? Esmu ļoti satraukusies. Kā rīkoties, ko darīt?

A
atbild:
13. aprīlī, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darbinieks, kas ir nodarbināts vairāk nekā vienā darbavietā, saslimšanas gadījumā darbnespējas lapu var iesniegt tikai vienā darbavietā, bet otrā pildīt darba pienākumus. Tādā gadījumā slimības pabalstu darba devējs un VSAA aprēķina tikai par to darbavietu, kurā darba pienākumi nav pildīti.

Ja mikrouzņēmumā darba pienākumus veicāt un darba devējs nav informēts par slimību, tad tiek aprēķināta darba alga. Savukārt darbavietā, kurā pienākumi nav veikti, tiek apmaksāta darbnespēja.

Jums var ieteikt sazināties ar darba devēju, kas nav informēts par slimību, lai pārliecinātos VID sistēmā par darbnespējas lapas reģistrēšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas