E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22819
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
2
2

Vai var apstrīdēt vienošanos, kas noslēgta, šķirot laulību notariālā kārtībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2021
Māris

Pirms trijiem gadiem šķīrām ar sievu laulību pie notāra. Laulības laikā kopīgi iegādājāmies dzīvokli, par kuru maksājām kredītu, pirkšanas līgums noformēts uz sievas vārda, viņa turpina maksāt, bet esmu galvotājs. Man pašam pieder nekustamais īpašums, kurš nav dzīvojamā platība un kuru 2007. g. uzdāvināja māsa. Dāvinājuma līgumā ir noteikts, ka tas neietilpst laulāto mantas kopīpašumā. Sastādot šķiršanās līgumu, sanāca, ka sieva palika dzīvot tajā dzīvoklī, bet es paliku bez dzīvojamās platības, jo viņa uzskatīja, ka man paliek šis īpašums, bet viņai – mūsu kopīgi iegādātais dzīvoklis. Vai pie notāra sastādītā vienošanās ir pareiza, ja tajā norādīts, ka pusēm pieder šie abi nekustamie īpašumi? Cik saprotu, mans īpašums neietilpst kopīpašumā un, šķirot laulību, mums kopīgs bija tikai viens īpašums. Vai tomēr man nepienākas kāda kompensācija, jo es esmu spiests īrēt? Vai notāra sastādītā vienošanās ir taisnīga?

A
atbild:
07. jūnijā, 2021
Marika Mure
juriste

Ja vienošanās nav bijusi noslēgta maldības, viltus vai spaidu ietekmē, nav pamata uzskatīt, ka tā ir netaisnīga, jo, vienošanos parakstot, jūs visdrīzāk apliecinājāt arī savas gribas īstumu.

Ja tomēr uzskatāt, ka vienošanās nepauda jūsu gribu, un jums ir plāns, kā to tiesai pierādīt, teorētiski iespējams celt prasību par vienošanās vai kāda tās punkta atzīšanu par spēkā neesošu.

Katrā ziņā prasības celšanas taktika un tās apmierināšanas izredzes būtu apspriežamas ar kvalificēta jurista piesaisti konkrētajam jautājumam.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas