E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22675
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
8
8

Vai jāreģistrējas PVN reģistrā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. martā, 2021
Zane

Labdien! Esmu pašnodarbinātā un katru gadu iesniedzu iedzīvotāju ienākuma nodokļa deklarāciju, kā arī maksāju sociālo nodokli. Tirgoju savus rokdarbus Latvijā, vēlētos tirgot arī vietnē etsy.com, kas ir Īrijas uzņēmums. Pārdošanas apjoms ir mazs, apgrozījums – ap 7000 eiro gadā. Bet lasīju, ka ir obligāti jāreģistrējas kā PVN maksātājam, jo “Etsy” 5% komisija, kas jāmaksā amatniekam par pārdošanu, esot pakalpojums, un, saņemot šādus pakalpojumus no ārzemēm, ir jābūt obligāti PVN maksātājam. Vai tiešām man ir jāreģistrējas kā PVN maksātājai?

A
atbild:
09. martā, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja nodokļa maksātājs – saimnieciskās darbības veicējs – izmanto elektroniski sniegtus pakalpojumus no Eiropas Savienības dalībvalsts vai trešās valsts nodokļa maksātāja, tad viņam pirms pakalpojuma saņemšanas ir jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta PVN maksātāju reģistrā neatkarīgi no darījuma vērtības.

Lai noskaidrotu nodokļa piemērošanu konkrētā situācijā, jāsazinās ar VID, piemēram, izmantojot EDS paredzēto iespēju “Sarakste ar VID”.

Ja izmantojat preču tirdzniecībai elektronisko vidi, ieteicams iepazīties arī ar VID sagatavoto informāciju (e-komercijas sadaļā izveidotajā infografikā) par struktūrvienības reģistrāciju.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas