E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22379
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Tiesības iegūt Krievijas pilsonību nosaka Krievijas Federācijas normatīvie akti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2021
Kristīna

Labdien! Vai Latvijas nepilsoņa pases īpašnieks, kurš pastāvīgi dzīvo un strādā Latvijā, kuram pieder nekustamais īpašums Latvijā, saskaņā ar Latvijas likumdošanu var iegūt Krievijas pilsonību vai uzturēšanās atļauju Krievijā? Būšu pateicīga arī par citu noderīgu papildu informāciju.

A
atbild:
13. aprīlī, 2021
Linda Ņikona
LV portāls

Šis jautājums nav Latvijas Republikas kompetencē. Proti, tiesības iegūt Krievijas pilsonību vai uzturēšanās atļauju nosaka Krievijas Federācijas normatīvie akti. Lai noskaidrotu nepieciešamo informāciju, aicinām sazināties ar Krievijas vēstniecību Latvijā.

Vienlaikus vēršam uzmanību, ka saskaņā ar likuma “Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības” 6. panta pirmo daļu Latvijas nepilsonim, kurš ieguvis citas valsts pilsonību (pavalstniecību), ir pienākums atteikties no nepilsoņa statusa 30 dienu laikā pēc šādas pilsonības (pavalstniecības) iegūšanas.

Savukārt atbilstoši minētā likuma 6. panta otrajai daļai Latvijas nepilsonim, kuram tiek garantēta kādas valsts pilsonība (pavalstniecība) vai ir izsniegts kādas ārvalsts ceļošanas dokuments, ir tiesības atteikties no nepilsoņa statusa.

Lai atteiktos no Latvijas nepilsoņa statusa, personai jāiesniedz:

  • iesniegums;
  • nepilsoņa personu apliecinošs dokuments (pase, identifikācijas karte, nosūtot dokumentus pa pastu, jānosūta TIKAI personu apliecinoša dokumenta KOPIJA);
  • dokuments, kas apliecina citas valsts pilsonības iegūšanas vai garantijas faktu, vai arī ārvalsts ceļošanas dokuments.

Dokumentus šobrīd Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē iespējams iesniegt tikai attālināti. Sīkāku informāciju var meklēt šeit.

Tāpat vēršam jūsu uzmanību: ja persona vēlas turpināt pastāvīgi uzturēties Latvijas Republikā un tā ir likumā noteiktajā kārtībā atteikusies no Latvijas nepilsoņa statusa, tai ir tiesības pieprasīt pastāvīgās uzturēšanās atļauju vai pastāvīgās uzturēšanās apliecību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas