E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22204
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Speciālo aizsardzības līdzekļu iegāde

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. janvārī, 2021
Māris

Labdien! Vai es drīkstu iegādāties piparu gāzes baloniņu (aizsardzībai no agresīviem dzīvniekiem) Vācijas interneta veikalā? (Pircējam ir 35 gadi.)

A
atbild:
14. janvārī, 2021

Saskaņā ar Ieroču aprites likuma 1. panta 19. punktu ieroču komersants ir persona, kura saņēmusi speciālo atļauju (licenci) komercdarbībai ar ieročiem, munīciju un speciālajiem līdzekļiem, kā arī šaujamieroču būtiskajām sastāvdaļām un šaujamieroču munīcijas sastāvdaļām.

Ieroču un speciālo līdzekļu pašaizsardzībai pārdošana ir īstenojama tikai saskaņā ar saņemtu licenci šādai darbībai.

Ministru kabineta 2019. gada 19. novembra noteikumu Nr. 536 “Ieroču, munīcijas un speciālo līdzekļu komerciālās aprites kārtība” 4. punkts nosaka: komersants, kas saņēmis licenci ieroču, munīcijas un speciālo līdzekļu realizācijai, iegādājas ieročus, to munīciju, šaujamieroču maināmās būtiskās sastāvdaļas un speciālos līdzekļus tālākai realizācijai no:

4.1. komersantiem, kuriem izsniegta licence, kas dod tiesības realizēt attiecīgos ieročus, to maināmās būtiskās sastāvdaļas, munīciju vai speciālos līdzekļus;

4.2. ārvalstu ieroču izgatavotājiem un tirdzniecības komersantiem, kuriem ir tiesības realizēt attiecīgos ieročus, šaujamieroču maināmās būtiskās sastāvdaļas, munīciju vai speciālos līdzekļus;

4.3. juridiskajām un fiziskajām personām, kurām Valsts policijas struktūrvienība izsniegusi ieroča realizēšanas atļauju;

4.4. valsts un pašvaldību institūcijām, kurām tiesības iegādāties, glabāt un savā darbībā izmantot šaujamieročus piešķirtas saskaņā ar likumu.

Tādējādi ārvalstīs izgatavota speciālā aizsardzības līdzekļa iegāde ir iespējama tikai ar Latvijā reģistrēta komersanta starpniecību, kuram ir izsniegta attiecīga atļauja.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas