E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22193
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
2
5
2
5

Slimības lapas pagarināšana

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. janvārī, 2021
Raivis

Labdien! Jautājums par slimības lapu B: esmu pēc avārijas ar smagu traumu, nupat saņēmu atteikumu slimības lapai, jo ir pagājušas 52 nedēļas, bet man jāturpina ārstēšanās. Kā lai gūstu ienākumus, un kādas tālākās darbības man jāveic? Kad ir nākamā perioda sākums, kad varu atkal atvērt slimības lapu, ja tas nepieciešams? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
15. aprīlī, 2021
Laura Studente
LV portālam

Kārtību, kādā tiek pagarināta darbnespēja, nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība”.

Normatīvie akti noteic, ka maksimālais laiks, uz kādu var izsniegt slimības lapu, ir 52 nedēļas, sākot no slimības pirmās dienas. Tomēr jau iepriekš, ja darbnespēja turpinās ilgāk par 26 nedēļām, ģimenes ārstam ir jānosūta persona uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisiju, lai saņemtu atzinumu par slimības lapas pagarināšanu turpmākajai ārstēšanai.

Komisija sniedz atzinumu par darbnespējas lapas pagarināšanu darbnespējas periodā, kas turpinās ilgāk par 26 nedēļām, bet ne ilgāk par 52 nedēļām (skaitot no darbnespējas pirmās dienas), ja tas nepieciešams pilnvērtīgas ārstēšanas nodrošināšanai (tostarp rehabilitācijas nodrošināšanai), vai nosaka invaliditāti.

Ministru kabineta noteikumu 21.1 punkts arīdzan nosaka: ja darbnespēja ilgst 30 dienas un persona šajā laikposmā netika nosūtīta pie cita ārsta, ārsts, ņemot vērā personai diagnosticēto slimību, nosūta personu pie cita ārsta. Ārsts, pie kura persona tika nosūtīta, 30 dienu laikā izvērtē, vai darbnespēja ir jāturpina vai jāpārtrauc, to pamatojot pacienta medicīniskajā dokumentācijā. Šī ārsta lēmumu norāda darbnespējas lapā.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 290 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas