E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22173
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Kā attiecībās nepieļaut vardarbību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. janvārī, 2021
Laila

Kā rīkoties, lai pasargātu sevi un bērnu un tiktu prom no vīrieša (bērna tēva), kas ir vardarbīgs pret sievieti? Psihiski nelīdzsvarots cilvēks. Man ir daudz lietas materiālu, bet ko darīt, ja baidos tos izmantot, zinot sekas? Miesassargus es nenolīgšu, tam man nav līdzekļu, bet baidos, ka man var kaut ko nodarīt, ja izmantošu visus materiālus. Es zinu, ka var, kaut vai noalgot cilvēkus. Šobrīd ir tāda situācija, ka man pat ir jācīnās, lai bērns paliktu ģimenē, jācīnās, lai tiesa nelemj, ka bērnam dzīvesvieta ir pie tēva, jo vīrietis ar savām manipulācijām, savām stratēģijām grib mani uztaisīt par nepieskaitāmu. Esmu mēģinājusi no viņa aiziet daudzas reizes, bet nesekmīgi, jo drošību man negarantē neviens.

A
atbild:
09. februārī, 2021
Marika Mure
juriste

Lai tiktu prom no vardarbīgas personas, pasargājot sevi un bērnu, ir fiziski jāaiziet no šīs personas un vienlaikus jāveic intensīvi pašpalīdzības pasākumi. Piemēram, varat vērsties policijā, lūdzot pagaidu aizsardzību pret vardarbību, kas mūsdienās arvien plašāk tiek praksē piemērota. Tāpat jāmeklē palīdzība kādā krīzes centrā, kas piedāvā ne vien patvērumu, bet arī psiholoģisku un juridisku palīdzību. Psiholoģiska palīdzība jums nepieciešama baiļu pārvarēšanai. Savukārt juridiska palīdzība var lieti noderēt tiesvedības procesam, kurā, kā noprotams, jau esat iesaistīta. Sīkāku informāciju varat iegūt šeit.

Katrā ziņā ir svarīgi saprast, ka tikai noteikta rīcība no jūsu puses un apņemšanās pārtraukt notiekošo var veicināt situācijas atrisinājumu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas