E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21737
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Ja bērna gultiņai bērnudārzā tuvu novietots dators

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. novembrī, 2020
Olga

Labdien! Blakus manas meitas gultiņai bērnudārza grupas telpā (pašvaldības bērnudārzs) stāv dators (veca tipa, ar lielu procesoru). Es ļoti uztraucos, ka kaitīgais starojums no datortehnikas var ietekmēt mana bērna veselību. Vēlētos uzzināt, vai ir likums, kas regulētu, cik lielā attālumā no bērnu gultiņām var atrasties dators un televizors, kā arī vai vispār dators var būt bērnu grupā (gultiņas atrodas grupas dzīvojamajā telpā).

A
atbild:
11. decembrī, 2020

Datora starojuma kaitīgā ietekme uz cilvēka organismu nav viennozīmīgi pamatota. Dators izstaro zemas frekvences elektromagnētisko lauku, kas nav uzskatāms par pietiekami kaitīgu cilvēka organismam.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 890 “Higiēnas prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu” nenosaka nekādus ierobežojumus tehnikas izvietojumam bērnudārzos. Ja tas rada diskomfortu, troksni, apgaismojumu un tā rezultātā pasliktinās miega kvalitāte, tad jāvēršas pie pirmsskolas izglītības iestādes vadības un jārisina jautājums par pakalpojuma sniegšanas kvalitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas