E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21157
Lasīšanai: 2 minūtes

Par vīzām precīzāko informāciju sniegs attiecīgās valsts vēstniecība Latvijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. septembrī, 2020
Hanna

Labdien! Esmu 12. klases skolniece un pēc skolas beigšanas vēlos studēt Ķīnā. Kāda vīza būtu jānoformē (un uz cik ilgu laiku), lai varētu studēt Ķīnā? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
29. decembrī, 2020
Linda Ņikona
LV portāls

Atbilstoši Ārlietu ministrijas mājaslapā sniegtajai informācijai Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem, ieceļojot Ķīnā, ir jāsaņem vīza. Piesakoties vīzai (izņemot Honkongu), tiešsaistē jāaizpilda vīzas pieteikums un pēc tam vīzas dokumentu iesniegšanas pieteikums, lai rezervētu apmeklējuma laiku Ķīnas vēstniecībā Latvijā. Vēstniecība rekomendē ieplānot apmeklējuma laiku vismaz 20 dienas pirms plānotā brauciena. Ārvalstniekiem vecumā no 14 līdz 70 gadiem, ieceļojot Ķīnā, visās robežšķērsošanas vietās ir jānodod biometrijas dati – pirkstu nospiedumi. Visiem ārvalstniekiem visu ceļojuma laiku līdzi ir jābūt pasei. Uzturēšanās vieta valstī obligāti ir jāreģistrē. Tas jādara tuvākajā policijas iecirknī 24 stundu laikā pēc ierašanās valstī. Ja ceļotāji plāno apmesties viesnīcā, reģistrāciju veiks viesnīcas darbinieki. Lai apmeklētu Tibetu, pirms brauciena jāsaņem Ķīnas varas iestāžu atļauja.

Lai noskaidrotu detalizētu informāciju par vīzas saņemšanas nosacījumiem, iesakām vērsties Ķīnas vēstniecībā Latvijā. Papildu informāciju (noderīgas saites) var meklēt šeit, t.sk. kontaktinformāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas