E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20965
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai drīkst izsniegt profesionālās pilnveides apliecības

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. augustā, 2020
Kristīne

Labdien! Vai reģistrēta mācību iestāde drīkst izsniegt profesionālās pilnveides apliecības par saskaņotiem pieaugušo neformālās izglītības kursiem elektroniskā formātā? Paldies!

A
atbild:
09. septembrī, 2020
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Profesionālās pilnveides apliecību nedrīkst izsniegt par citas izglītības programmas (kas nav atbilstoši licencēta un akreditēta), arī pieaugušo neformālās izglītības programmas, apguvi. Profesionālās pilnveides apliecības drīkst izsniegt tikai par profesionālās pilnveides izglītības programmas apguvi. Izglītības iestāžu reģistrā reģistrēta izglītības iestāde drīkst īstenot pieaugušo neformālās izglītības programmu (kursus) un par to izsniegt pašas izglītības iestādes izveidotu apliecinājumu par pieaugušo neformālās izglītības programmas apguvi.


Ja izglītības iestāde vēlas īstenot profesionālās pilnveides programmu neklātienes mācību formā, tad tāda programma ir jālicencē, vēršoties Izglītības kvalitātes valsts dienestā. Savukārt, lai par šādu licencētu programmu izsniegtu apliecību par profesionālās pilnveides programmas apguvi, programmai ir jābūt akreditētai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas