E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20925
Lasīšanai: 2 minūtes

Par ko darbiniekam var piemērot disciplināratbildību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. augustā, 2020
Olesja

Labdien! Vai darba devējs ir tiesīgs uzsākt disciplinārlietu par dienu, kurā biju oficiāli piešķirtā atvaļinājumā (saskaņotā un apmaksātā)? Respektīvi, kolēģis nozīmējis man pieņemšanu par manu privātu lietu (esmu arī savas darbavietas kliente, bet citas, ar savu darbu nesaistītas struktūrvienības kliente) īsi pēc darba laika beigām, līdz ar to esmu atradusies darba telpās nevis kā darbiniece, bet gan kā kliente. Vai mani drīkst par to sodīt, ierosināt disciplinārlietu un uzlikt jebkādu disciplinārsodu? Būšu ļoti pateicīga par lietas skaidrojumu un ieteikumiem.

A
atbild:
25. augustā, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 90. pants paredz, ka par noteiktās darba kārtības vai darba līguma pārkāpšanu darba devējs darbiniekam var izteikt rakstveida piezīmi vai rājienu, minot tos apstākļus, kas norāda uz pārkāpuma izdarīšanu. Pirms piezīmes vai rājiena izteikšanas darba devējs rakstveidā iepazīstina darbinieku ar viņa izdarītā pārkāpuma būtību un pēc tam pieprasa no viņa rakstveida paskaidrojumu par izdarīto pārkāpumu.

Atvaļinājums atbilst darbinieka atpūtas laikam, kura ietvaros darbiniekam nav jāveic viņa darba pienākumi un kuru viņš var izlietot pēc sava ieskata. To nosaka Darba likuma 141. pants.

Lai vērtētu situāciju, ir skaidri jāzina visi lietas faktiskie apstākļi, uzņēmuma iekšējās kārtības noteikumi, kā arī jūsu darba līguma noteikumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas