E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20670
Lasīšanai: 2 minūtes

CMEK konstatē krāsu redzes traucējumus vai niansētas krāsu redzes traucējumus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. jūlijā, 2020
Iveta

Kādus amatus nosaka CMEK, kur nav nepieciešama krāsu redze vai pieļaujama niansēta krāsu redze, kas minēta veselības pārbaudes veicamajos izmeklējumos?

A
atbild:
20. augustā, 2020
Iekšlietu ministrija
Ingrīda Čevere, IeM poliklīnikas Centrālās medicīniskās ekspertīzes komisijas vadītāja, arodslimību ārste, ārste eksperte, interniste

Saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumu Nr. 970 “Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm un amatpersonu amata kandidātiem nepieciešamo veselības stāvokli un psiholoģiskajām īpašībām unveselības stāvokļa un psiholoģisko īpašību pārbaudes kārtību” 3. pielikumu “Veselības problēmas un slimības, kas nepieļauj vai ierobežo kandidāta vai amatpersonas dienestu Iekšlietu ministrijas sistēmā” Centrālā medicīniskās ekspertīzes komisija (CMEK) konstatē krāsu redzes traucējumus vai niansētas krāsu redzes traucējumus.

Pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas (IeM) poliklīnikas CMEK slēdzienu IeM iestāde, kas ir konkrētais darba devējs, nosaka, vai ar šo veselības problēmu var ieņemt attiecīgo amatu, piemēram, nav derīgs dienestam amatos (darbos), kuros nepieciešama niansēta krāsu redze valsts robežas kontroles punktos ar personu dokumentu pārbaudi, vai arī iestāde var noteikt izņēmumu (pēc saviem ieskatiem) noteiktam amatam (darbam), kuros nav nepieciešama krāsu redze.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas