E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20645
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
5
5

Kā pieteikties privātajam bērnudārzam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. jūlijā, 2020
Ingrida

Labdien! Jautājums par privāto bērnudārzu. Redzot, ka rindas uz pieteiktajiem trijiem bērnudārziem ir ļoti garas, saprotam, ka jāapsver doma par privāto bērnudārzu. Kā pieteikties privātajam bērnudārzam, un vai var pietiekties elektroniski vairāk nekā trijiem bērnudārziem? Paldies!

A
atbild:
21. jūlijā, 2020
Edīte Brikmane
LV portāls

Lai pieteiktos privāta bērnudārza pakalpojumam, nekādu īpašu noteikumu nav. Jums personīgi jāvēršas izvēlētajā privātajā izglītības iestādē, lai noskaidrotu, vai ir brīvas vietas un kādi ir uzņemšanas nosacījumi.

Svarīgākais – lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu privāta bērnudārza pakalpojumam, jums visu laiku ir jābūt reģistrētai rindā uz attiecīgās pašvaldības bērnudārzu, savukārt privātajam bērnudārzam ir jānoslēdz līgums ar pašvaldību par līdzfinansējuma saņemšanu.

Pašvaldībai ir pienākums līdzfinansēt privātu bērnudārzu tikai gadījumā, ja tā kaut kādu iemeslu dēļ nespēj nodrošināt pašvaldības teritorijā deklarētam bērnam no pusotra gada vecuma vietu pašvaldības bērnudārzā (piemēram, bērns ir reģistrēts rindā, bet nevienā dārziņā nav brīvu vietu). Tad Izglītības likuma 17. panta 2.1 daļa nosaka pašvaldības pienākumu šādā situācijā nodrošināt līdzfinansējumu pirmsskolas izglītības apguvei privātajā bērnudārzā.

Katrā pašvaldībā nosacījumi mazliet atšķiras, tāpēc precīzāku informāciju sniegs konkrētās pašvaldības izglītības pārvalde.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas