E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19702
Lasīšanai: 2 minūtes

Vienošanās līguma nosacījumi ir jāievēro

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2020
Zane

Ar 31.02.2020. izbeidzu darba attiecības pēc abpusējas vienošanās. Kad man izmaksāja algu, kļūdas pēc tika izmaksāta arī kompensācija viena mēneša apmērā. Visticamāk, šī kļūda tika pieļauta, jo arī martā tika atlaisti darbinieki sakarā ar valsts situāciju. Darba devējs liek atskaitīt šo naudu atpakaļ. Kā man šajā gadījumā jārīkojas? Vai man šī summa ir jāatskaita atpakaļ, vai arī man ir tiesības to paturēt sev un darba devējam līgumā jaiekļauj šis punkts?

A
atbild:
17. aprīlī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Neredzot konkrētus dokumentus, nav iespējams komentēt situāciju.

Vispārēji, izbeidzot darba tiesiskās attiecības pēc abpusējas vienošanās (Darba likuma 114. pants), darba devējs un darbinieks vienojas par nosacījumiem, saskaņā ar kuriem darba tiesiskās attiecības izbeidzamas. Tas neizslēdz vienošanos par noteikta apmēra kompensācijas izmaksu. Ja tāda vienošanās ir panākta, to noformē rakstveidā vienošanās līgumā par darba attiecību izbeigšanu.

Ar atpakaļejošu datumu vienošanās līgumā par darba attiecību izbeigšanu iekļaut papildinājumus nav iespējams. Tādējādi Jums savā rīcībā ir jāņem vērā vienošanās līguma saturs – vai tas paredz noteikta apmēra kompensācijas izmaksu (neskaitot neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas