E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12713
Lasīšanai: 3 minūtes

Konsultācijas par dienestu NBS sniedz Rekrutēšanas un atlases centrā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. septembrī, 2017
Marta

Kā var noskaidrot informāciju par to, vai es esmu uzskaitē pie narkologa? Mani pirms pāris gadiem bija paņēmusi policija par marihuānas lietošanu, man tikai uzlika naudas sodu. Vai es skaitos uzskaitē pie narkologa? Es varu iestāties, piemēram, NBS vai vēl kur?

A
atbild:
11. septembrī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls
Slimību profilakses un kontroles centrs
Edīte Tettere, Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Atbildot uz pirmo jautājuma daļu, informējam, ka nolūkā saņemt par sevi uzkrāto informāciju Ar noteiktām slimībām slimojošu pacientu reģistrā, Jums ir jāiesniedz rakstveida iesniegums Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC). SPKC sagatavos pieprasīto informāciju un uz vēstulē norādīto adresi nosūtīs uzaicinājumu par reģistrā iekļautās informācijas saņemšanu SPKC lietvedības daļā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Savukārt, lai sniegtu atbildi uz jautājumu, vai persona var dienēt NBS, ja pirms vairākiem gadiem tai policija uzlikusi naudas sodu par marihuānas smēķēšanu, ir nepieciešama papildu informācija. Militārajā dienestā nevar iesaukt pilsoni, kas atbilst Militārā dienesta likuma 16. panta otrajā daļā norādītajiem kritērijiem:

  • kas ir sodīts par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu neatkarīgi no sodāmības dzēšanas vai noņemšanas;
  • kas kriminālprocesā ir atzīts par aizdomās turēto vai apsūdzēto;
  • pret kuru uzsāktais kriminālprocess izbeigts uz nereabilitējoša pamata;
  • kas ir izdarījis noziedzīgu nodarījumu, bet no soda atbrīvots;
  • kas neatbilst dienestam veselības stāvokļa dēļ;
  • kas ir vai ir bijis PSRS, Latvijas PSR vai kādas ārvalsts drošības dienesta, izlūkdienesta vai pretizlūkošanas dienesta štata vai ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs;
  • kas ir atvaļināts no militārā vai cita valsts dienesta par disciplīnas pārkāpumiem.

Konsultācijas par dienesta iespējām Nacionālajos bruņotajos spēkos iespējams saņemt Rekrutēšanas un atlases centrā, zvanot pa tālruni 67137137, rakstot uz e-pasta adresi rekrutesana@mil.lv vai ierodoties Rekrutēšanas un atlases centrā Rīgā, Krustabaznīcas ielā 9, apmeklētāju pieņemšanas laikā – darba dienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 16.00.

Lai uzzinātu par iespēju dienēt citos dienestos, aicinām vērsties attiecīgi interesējošajā iestādē. Sīkāku izklāstu par sodāmības ietekmi uz personas karjeras izaugsmi lasiet LV portāla publikācijās “Sodāmība un tās sekas uz karjeru” un “Dzēsta sodāmība saglabājas Sodu reģistrā”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas