E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19554
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Konta bloķēšanas nosacījumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. martā, 2020
Andris

Labdien! Man ir šāda situācija: sāku strādāt, nostrādāju divas nedēļas, saņēmu algu 300 eiro, kuru man pārskaitīja uz kontu bankā “Citadele”. Kad iegāju internetbankā, ieraudzīju, ka man kontā palikuši 17 eiro. Zvanīju uz banku un jautāju, kāpēc tā, viņi teica, ka naudu atskaitījuši pēc tiesu izpildītāja rīkojuma. Kā viņi drīkst man novilkt visu algu un bloķēt kontu? Teica, ka atbloķēs, ja samaksāšu vēl 42 eiro bankai, lai viņi varot tiesu izpildītājiem aizsūtīt. Vai tas ir normāli, ka cilvēku atstāj bez iztikas līdzekļiem?

A
atbild:
10. aprīlī, 2020

Labdien! Tiesu izpildītājs apķīlā bankas kontus saskaņā ar Civilprocesa likuma 599.1 panta normām:

(1) Vēršot piedziņu uz parādnieka naudas līdzekļiem kredītiestādē vai pie cita maksājumu pakalpojumu sniedzēja, tiesu izpildītājs sagatavo un nosūta kredītiestādei vai citam maksājumu pakalpojumu sniedzējam rīkojumu par naudas līdzekļu apķīlāšanu rīkojumā norādītajā apmērā. Rīkojumu saskaņā ar kontu reģistra ziņām par parādnieka atvērtajiem kontiem nosūta attiecīgajai kredītiestādei vai maksājumu pakalpojumu sniedzējam.

(2) Šā panta pirmajā daļā minētajā rīkojumā tiesu izpildītājs attiecībā uz parādnieku – fizisko personu – vienai no kredītiestādēm vai maksājumu pakalpojumu sniedzējiem norāda šā likuma 1. pielikuma 3. punktā noteikto ierobežojumu (atkarībā no parādsaistību veida).

Ja Jūsu konts ir apķīlāts, Jūs varat ar pasi vai personas apliecību izņemt skaidru naudu EUR 430 apmērā bankas filiālē vai pusi no minimālās algas apmērā viena mēneša ietvaros atkarībā no parādsaistību veida.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas