E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18424
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja nav apstiprinātas īpašumtiesības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. novembrī, 2019
Iveta

Labdien! Izsolē esam iegādājušies zemes īpašumu, uz tā atrodas zemesgrāmatā nereģistrēta apbūve, kuras īpašumtiesības nav zināmas, taču šobrīd tajā dzīvo iepriekšējais zemes īpašnieks. Pēc informācijas, kas ir mūsu rīcībā, attiecībā uz ēku viņam nav sakārtota mantojuma lieta, līdz ar to īpašums nav reģistrēts uz viņa vārda. Nepatīkami ir tas, ka mums no kaimiņiem nāk sūdzības par viņa atrašanos ēkā. Vai šajā situācijā varam likt viņam atbrīvot māju?

A
atbild:
06. novembrī, 2019

Jūsu sniegtajā situācijas aprakstā nav skaidri saprotams, vai īpašumtiesības nav reģistrētas zemesgrāmatā mantinieka vainas dēļ (nenokārtota mantojuma lieta) vai arī minētais īpašums vēl nav reģistrējams zemesgrāmatā citu apstākļu dēļ (piemēram, būvniecības process). Tādējādi konkrētajā situācijā jāvērtē, vai šai personai ir tiesības uzturēties minētajā objektā.

Ja Jūsu kaimiņi sūdzas par trešās personas atrašanos minētajā ēkā un tas rada normatīvo aktu pārkāpumu (piemēram, trokšņošana), personas, kuru tiesības ir aizskartas, var vērsties pašvaldības policijā ar atbilstošu iesniegumu (sūdzību).

Jārīkojas identiski, ja aizskartas ir Jūsu kā zemes īpašnieka tiesības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas