E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18288
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Prasības mājdārziņa izveidei

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. oktobrī, 2019
Svetlana

Ar ko būtu jāsāk un kas ir nepieciešams, lai atvērtu mājdārziņu bērniem? Paldies!

A
atbild:
21. oktobrī, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Atbilstoši normatīvo aktu regulējumam bērnu pieskatīšana bērna dzīvesvietā vai citā piemērotā vietā ārpus bērna dzīvesvietas bez vecāku klātbūtnes, piemēram, mājdārziņš, ir bērnu uzraudzības pakalpojums. Bērnu uzraudzības pakalpojums ir kvalificēts uzraudzības un aprūpes pakalpojums, kura mērķis ir nodrošināt bērna atrašanos pieaugušā klātbūtnē un drošu, saturīgu un lietderīgu dienas organizēšanu bērnam, sekmējot bērna vispusīgu attīstību (Bērnu tiesību aizsardzības likuma 1. panta 17. punkts).

Bērnu uzraudzības pakalpojumu var sniegt gan valsts un pašvaldību dibinātas iestādes, gan privātas juridiskas un fiziskas personas, kas ir reģistrētas Bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistrā kā pakalpojuma sniedzējas. To iespējams izdarīt Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD). Pakalpojuma sniedzēja kvalifikācijas, drošības un reģistrācijas prasības ir noteiktas Ministru kabineta noteikumos Nr. 404 “Prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrēšanas kārtība”.

Bērnu uzraudzības pakalpojumus iedala īslaicīgos pakalpojumos (līdz 4 stundām dienā) un pilna laika pakalpojumos (ilgāk par 4 stundām dienā). Atkarībā no pakalpojuma veida un ilguma regulējums var nedaudz atšķirties.

Sīkāks izklāsts par to, kādas normatīvo aktu prasības jāievēro, sniedzot bērnu uzraudzības pakalpojumu, ir pieejams IKVD mājaslapas sadaļā “Vecākiem” > “Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrācija”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas