E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18066
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Slimības pabalstu izmaksā aprēķinātajā apmērā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2019
Miks

Labdien! Man šobrīd ir izsniegta slimības lapa B, gribu to noslēgt, lai tiktu pie finansēm, bet mans bankas konts ir “iesaldēts”. Šajā mēnesī saņēmu invaliditātes pensiju 149 eiro apmērā un naudu par pirmo slimības lapu 240 eiro apmērā. Kopējā summa nav 430 eiro. Ko tagad darīt? Man ir nepieciešami medikamenti. Noslēdzot šo atlikušo B slimības lapu, saņemšu tikai starpību, kas ir līdz 430 eiro. Ar šo starpību nespēju izdzīvot līdz mēneša sākumam.

A
atbild:
20. septembrī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Parādniekam viena kalendāra mēneša ietvaros ir saglabājami naudas līdzekļi vienas minimālās mēnešalgas apmērā. Tos viņš var izņemt, vēršoties bankā un uzrādot pasi vai ID karti.

Slimības pabalsts ir maksājums, uz kuru var vērst piedziņu, tādējādi, ja par B slimības lapu aprēķinātā slimības pabalsta summa kopā ar jau iepriekš saņemtajiem maksājumiem būts lielāka par 430 eiro, starpība tiks novirzīta parādsaistību dzēšanai. 

Aprēķināto slimības pabalstu diemžēl nevar izmaksāt pa daļām. Lai risinātu situāciju, Jums pastāv iespēja nozīmētos medikamentus iegādāties pa daļām.

Tāpat Jums var ieteikt vērsties pašvaldības sociālajā dienestā, lūdzot piešķirt vienreizējo pabalstu krīzes situācijā. Šādu pabalstu ir tiesības saņemt krīzes situācijā nonākušai ģimenei vai personai, kuras deklarētā un faktiskā dzīvesvieta ir attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Nopietni izvērtējot savu maksātspēju, pastāv arī iespējas aizņemties naudu no nebanku kreditētāja vai vērsties pēc palīdzības pie draugiem/ģimenes locekļiem.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas