E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18000
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Tiesu izpildītājs parādnieku bez iztikas līdzekļiem neatstāj

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. septembrī, 2019
Sintija

Labdien! Esmu bezdarbniece, uz kontu vīrs sūta naudu pārtikai un rēķiniem. Tiesu izpildītājs nobloķēja kontu un noņēma no tā visu naudu, neatstājot pat iztikas minimumu. Vai viņš tā drīkstēja rīkoties?

A
atbild:
12. septembrī, 2019

Šādai situācijai nevajadzētu rasties.

Tiesu izpildītājs bankas kontu apķīlā saskaņā ar Civilprocesa likuma 599.1 panta normām: vēršot piedziņu uz parādnieka naudas līdzekļiem kredītiestādē vai pie cita maksājumu pakalpojumu sniedzēja, tiesu izpildītājs sagatavo un nosūta kredītiestādei vai citam maksājumu pakalpojumu sniedzējam rīkojumu par naudas līdzekļu apķīlāšanu rīkojumā norādītajā apmērā. Rīkojumu saskaņā ar kontu reģistra ziņām par parādnieka atvērtajiem kontiem nosūta attiecīgajai kredītiestādei vai maksājumu pakalpojumu sniedzējam.

Šā panta pirmajā daļā minētajā rīkojumā tiesu izpildītājs attiecībā uz parādnieku – fizisko personu – vienai no kredītiestādēm vai maksājumu pakalpojumu sniedzējiem norāda šā likuma 1. pielikuma 3. punktā noteikto ierobežojumu.

Respektīvi, apķīlājot Jūsu bankas kontu, Jums kontā mēneša ietvaros tiek saglabāti naudas līdzekļi minimālās algas (430 eiro) vai puses no minimālās algas apmērā, atkarībā no parāda veida. Šo summu Jūs, uzrādot pasi vai ID karti, varat izņemt bankas filiālē skaidrā naudā.

Tātad nauda ir jāpagūst izņemt kalendāra mēneša laikā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas