E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17115
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Vai drīkst veikt izmaiņas bērnudārza rindā, ja piešķirts līdzfinansējums auklei

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. jūnijā, 2019
Olga

Labdien! Stāvējām rindā 3 Rīgas bērnudārzos un saņēmām līdzfinansējumu auklei. Vai es varu aizstāt vienu bērnudārzu ar citu, jaunu, bērnudārzu, kurš mums patīk vislabāk, un turpināt saņemt līdzfinansējumu?

A
atbild:
07. jūnijā, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Būtisks priekšnoteikums, lai saņemtu Rīgas pašvaldības nodrošināto līdzfinansējumu auklei, ir reģistrēšanās rindā uz bērnudārzu un fakts, ka vecāku norādītajā laikā, kad pakalpojums ir nepieciešams, vieta attiecīgajā bērnudārzā nav nodrošināta. Kā LV portālam norādīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde, ģimene turpinās saņemt līdzfinansējumu arī gadījumā, ja tiks mainīts šobrīd izvēlētais bērnudārzs uz citu. Vienlaikus ir svarīgi ņemt vērā divas lietas. Lai turpinātu saņemt līdzfinansējumu, pieprasījumam uz bērnudārzu jābūt nepārtrauktam, tāpēc, izvēloties reģistrēties uz citu dārziņu, pirmkārt, norādītajam datumam, kad ir nepieciešams saņemt pakalpojumu, jābūt pagājušam. Proti, ja izvēli reģistrējat šodien, tad jānorāda šodienas datums (kas nākamajā dienā jau ir pagājis), nevis kāds cits datums nākotnē. Otrkārt, ir jāņem vērā, kāda vecuma bērniem izvēlētais bērnudārzs piedāvā pirmsskolas izglītības pakalpojumu. Piemēram, ja Jūsu bērnam ir mazāk nekā trīs gadi, bet izvēlētā pirmsskolas izglītības iestādē pakalpojumu piedāvā tikai bērniem, kuri ir sasnieguši trīs gadu vecumu, var izveidoties situācija, ka bērns ir reģistrēts bērnudārza rindā, lai saņemtu pakalpojumu tikai no trīs gadu vecuma sasniegšanas, un līdzfinansējums ātrāk nepienākas.

Jautājumu gadījumā aicinām personīgi sazināties ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu pa tālr. 67026816 vai klātienē K. Valdemāra ielā 5, vai sociālā tīkla kontā facebook.com/rd.iksd.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas