E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17056
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola

Vai varu strādāt par treneri sporta skolā?

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. maijā, 2019
Ieva

Vai varu sākt strādāt sporta skolā par treneri, ja ir iegūts RPIVA bakalaura grāds psiholoģijā ar kvalifikāciju “skolas un ģimenes psihologs”? Ir iegūts šaušanas instruktora sertifikāts LSFP. Būs apgūta C kategorijas trenera kvalifikācija ar programmu 320 stundas. Vai vajag pedagoga sertifikātu – 72 stundas, ko organizē LU?

A
atbild:
23. maijā, 2019

Prasības sporta treneriem nosaka Ministru kabineta 2010. gada 26. janvāra noteikumi Nr. 77 „Noteikumi par sporta speciālistu sertifikācijas kārtību un sporta speciālistam noteiktajām prasībām”. Atbilstoši minētajos noteikumos noteiktajam sporta trenerim ir nepieciešams Latvijas Sporta federāciju padomes izsniegts sertifikāts. Vienlaikus bez sertifikāta par sporta treneri ir tiesīga strādāt un sporta treniņus (nodarbības) vadīt persona:

  1. piecus gadus pēc augstākās pedagoģiskās izglītības sporta studiju programmas apguves (diploma iegūšanas);
  2. kura iegūst augstāko pedagoģisko izglītību sporta studiju programmā un ir ieguvusi profesionālās ievirzes sporta izglītību (izglītības programmas kods 30V) akreditētā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādē;
  3. kura iegūst augstāko pedagoģisko izglītību sporta studiju programmā un ir ieguvusi pilnajam pirmajam akadēmiskajam gadam paredzēto kredītpunktu skaitu.

Konkrētajā gadījumā persona var strādāt par šaušanas instruktoru, savukārt, lai persona varētu strādātu par sporta treneri kādā no sporta veidiem, tai ir jābūt iegūtam vismaz C kategorijas sertifikātam vai jāatbilst kādai no minētajām prasībām. Personai nav nepieciešams „pedagoga sertifikāts” 72 stundu apjomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas