E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1700
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Nakts transportā brauciena maksa visiem pasažieriem vienāda

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. decembrī, 2012
Millers Normunds

Kas tas ir par 24h e-talonu, kuru nevar izmantot nakts stundās, kuras arī ietilpst 24 stundu ietvaros? Kāpēc patērētājs tādejādi tiek maldināts?

A
atbild:
10. decembrī, 2012
Inta Šaboha
LV portāls

No Jūsu uzdotā jautājuma izriet, ka esat pārvietojies ar nakts transportu un tajā nebija iespējams validēt iepriekš iegādāto e-talonu. Kā informē „Rīgas satiksmes” preses sekretārs Viktors Zaķis: „Rīgas pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību (RP SIA) „Rīgas satiksme” noteikumi „Abonenta biļešu izmantošanas kārtība” nosaka sabiedriskā transporta abonementa biļešu datu nesēju veidus un abonementa biļešu izmantošanas kārtību RP SIA „Rīgas satiksme” apkalpotajos maršrutos, izņemot paaugstināta servisa maršrutos.  Nakts satiksmes maršruti ietilpst paaugstināta servisa pārvadājumu grupā, tāpēc biļetes, kas paredzētas pamatmaršrutiem, nakts satiksmes maršrutos (tāpat kā minibusos) nav derīgas”.

Tas nozīmē, ka nakts transportā brauciena maksa visiem pasažieriem ir 1,00 Ls. V.Zaķis norāda, ka bez maksas nakts transportos, uzrādot atbilstošu apliecību, drīkst braukt tikai 1. un 2.grupas invalīdi, personas ar invaliditāti  līdz 18 gadu vecumam  un personas, kas pavada personu, kurai noteikta 1.invaliditātes grupa, kā arī personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas