E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16916
Lasīšanai: 4 minūtes
TĒMA: Mājoklis
41
41

Kā pēc dzīvokļa adreses uzzināt visu informāciju par to

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. maijā, 2019
Andrejs

1. Kā pēc dzīvokļa adreses uzzināt visu svarīgo informāciju par to: īstenais īpašnieks, aizliegumi, apgrūtinājumi, ķīlas, servitūti u. c.? Lūdzu, norādiet konkrētāk pa soļiem. 2. Kur dabūt dzīvokļa inventarizācijas lietu?

A
atbild:
10. maijā, 2019
  1. Lai uzzinātu visu nepieciešamo informāciju par interesējošo dzīvokli, personai ir jāvēršas divās iestādēs:
  • Zemesgrāmatā – informāciju par nekustamā īpašuma īpašnieku (vārdu un uzvārdu) un juridiskiem apgrūtinājumiem, piemēram, hipotēkām, ķīlām, servitūtiem (ja īpašums ir ierakstīts zemesgrāmatā);
  • Valsts zemes dienestā – informāciju, kas reģistrēta Kadastra informācijas sistēmā (“dzīvokļa tehniskos datus”).

Lai saņemtu Kadastrā reģistrētos datus, persona to var pasūtīt:

Ja persona vēlas saņemt bezmaksas informāciju par sev piederošu dzīvokli (telpu grupu), to ir iespējams pieprasīt:

  • izmantojot portāla “www.latvija.lv” e-pakalpojumu – “Mani dati kadastrā” (lai saņemtu pakalpojumu, personai ir jāautentificējas portālā);
  • izmantojot portāla “www.kadastrs.lv” e-pakalpojumu – “Mani dati kadastrā” (lai saņemtu pakalpojumu, personai ir jāautentificējas portālā).

Ja persona vēlas saņemt informāciju par sev nepiederošu dzīvokli (telpu grupu), portālā “www.kadastrs.lv” jāpasūta e-pakalpojums – “Tipveida informācijas teksta dati par kadastra objektu” (lai saņemtu pakalpojumu, personai ir jāautentificējas portālā). Detalizēta informācija par pakalpojuma pasūtīšanu, saņemšanu un pakalpojuma maksu pieejama šeit.

  1. Dzīvokļa inventarizācijas (kadastrālās uzmērīšanas) lietas apliecinātu vai neapliecinātu kopiju iespējams pasūtīt par maksu:
  • izmantojot portāla “www.kadastrs.lv” e-pakalpojumu “Arhīva materiāli”;
  • izmantojot portāla “Latvija.lv” e-pakalpojumu “Iesniegums iestādei”;
  • nosūtot elektronisku iesniegumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu;
  • klātienē jebkurā klientu apkalpošanas centrā.

Lai, izmantojot portāla “www.kadastrs.lv” e-pakalpojumu “Arhīva materiāli”, pasūtītu nepieciešamo inventarizācijas lietu, izmantojot adresi, jāatrod nepieciešamais dzīvoklis (telpu grupa), pēc tam ekrāna labajā pusē jāaktivizē hipersaite “Skatīt dokumentus”.  

Ja dokumenti par attiecīgo īpašumu ir digitalizēti (ir sagatavotas dokumentu elektroniskas kopijas), jāizvēlas nepieciešamais dokuments (telpu grupas kadastrālā uzmērīšanas lieta) un, sekojot tālākām norādēm, jāveic tālākā pakalpojuma pieprasīšana.

Ja dokumenti par attiecīgo īpašumu nav digitalizēti, jāaktivizē saite “Pasūtīt citus dokumentus” un sarakstā jāizvēlas nepieciešamais dokuments (telpu grupas kadastrālā uzmērīšanas lieta), un, sekojot tālākām norādēm, jāveic tālākā pakalpojuma pieprasīšana. Ja inventarizācijas (kadastrālās uzmērīšanas) lieta tiek pieprasīta par citai personai piederošu dzīvokli (telpu grupu), obligāti jānorāda informācijas pieprasījuma pamatojums un informācijas izmantošanas mērķis.

Labs saturs
41
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas