E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16556
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Uzteikums un blakus darbs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. martā, 2019
Lauma

Sveiki! Šobrīd man tiek piedāvāts darbs, taču jau esmu darba attiecībās. Jaunajā darbavietā pēc iespējas ātrāk jāsāk apgūt vajadzīgās amata iemaņas. Taču, ja iesniedzu atlūgumu, man jānostrādā vēl mēnesis tagadējā darbavietā, jo vienoties par īsāku termiņu varētu nebūt iespējams darba apjoma dēļ.

Vai ir iespēja uzsākt darbu jaunajā vietā, to apvienojot ar šo mēneša termiņu? Vai ir iespēja, ka tagadējais darba devējs to varētu liegt?

A
atbild:
26. martā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likumā nav noteikts aizliegums strādāt vairākās darbavietās. Ja pašreizējais darba devējs Jums darba līgumā nav īpaši noteicis, ka blakus darbs ( strādāt vēl kādā citā darbavietā) ir aizliegts vai to nepieciešams saskaņot ar darba devēju, tad Jums ir tiesības būt nodarbinātai arī pie cita darba devēja.

Darbinieka uzteikuma gadījumā saskaņā ar Darba likuma 100. pantu maksimālais termiņš līdz darba attiecību izbeigšanai ir viens mēnesis, taču pastāv iespēja, ka prom ejošais darbinieks sarunā ar darba devēju vienojas arī par kādu citu – īsāku – termiņu. Jums ir tiesības darba devējam vaicāt par šādu iespēju.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas