E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16425
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ne vienmēr uzreiz var pierādīt vainu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2019
Jānis

Sveiki! Kādā Burtnieku novada apdzīvotā vietā uzturas nelabvēlīgu cilvēku kopums. Šie cilvēki vairākas reizes ir apzaguši vietējo veikalu (3 reizes), draudējuši vairākiem vietējiem ar fizisku izrēķināšanos un īpašuma bojāšanu. Lai gan šie cilvēki ir pieķerti apzogam veikalu, par viņiem ir rakstītas vairākas sūdzības un viņus pazīst vietējā policija, viņi turpina atrasties uz brīvām kājām. Šie cilvēki turpina terorizēt vietējos bez jebkādām sankcijām no vietējās policijas puses. Vai tiešām jāgaida, kad kāds ņems taisnību savās rokās un kāds tiešām tiks savainots? Ir tāda sajūta, ka šie cilvēki stāv virs likuma. Kas šādā gadījumā ir jādara?

A
atbild:
20. martā, 2019
Valsts policija
Jānis Bagāts , Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks

Ja aizdomas ir pareizas un runa ir par Burtnieku novada Rencēnu pagastu, tad šis “nelabvēlīgo cilvēku kopums” šobrīd ir apcietināts un atrodas īslaicīgās aizturēšanas vietā par nozieguma izdarīšanu.

Ļoti bieži ir gadījumi, kad cilvēki vēlas, lai visus un uzreiz apcietina, bet ne vienmēr tas tā pa tiešo un uzreiz ir iespējams, tāpēc nereti var šķist, ka policija neko nedara. Cilvēkiem par pārkāpumiem ir jāziņo, arī tad, ja tie atkārtojas, savukārt, ja neapmierina policijas rīcība, jāvēršas pie attiecīgās teritoriālās iestādes iecirkņa vai reģiona policijas priekšnieka vai prokuratūrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas