E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16176
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
2
14
2
14

Kur var veikt DNS testu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. janvārī, 2019
Liene

Sveiki! Es nekad neesmu veikusi DNK jeb, kā viņi sauc, DNS. Zinu, ka mans civilvīrs ir tēvs, bet viņš grib, lai tiktu veikts tests. Pašlaik esmu astotajā mēnesī. Kad piedzimst bērns, uzreiz var veikt DNK? Cik tas maksā? Cik ilgā laikā var saņemt atbildi?

A
atbild:
29. janvārī, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Latvijā brīvprātīgu DNS ekspertīzi var veikt SIA “Genera” laboratorijā. Tas ir maksas pakalpojums. Šobrīd cena par divu personu (bērna un tēva) pārbaudi ir 335 eiro, savukārt par trīs personu (bērna, mātes un tēva) pārbaudi – 390 eiro.

Paternitātes testu var veikt jebkurā vecumā, arī tikko dzimušam zīdainim. Tā kā tiek ņemts tikai siekalu paraugs, tas bērniņam nav ne sāpīgi, ne bīstami. Rezultāti parasti ir gatavi aptuveni piecu darba dienu laikā.

Vēršam uzmanību, ka, lai veiktu paternitātes testu bērnam, nepieciešams uzrādīt bērna dzimšanas apliecību. Ja bērna tēvs atsakās atzīt paternitāti pirms DNS testa rezultātu saņemšanas, ierakstu par tēvu dzimšanas apliecībā varēs veikt arī vēlāk, kopīgi iesniedzot iesniegumu dzimtsarakstu nodaļā, kurā reģistrēta bērna piedzimšana. Šis pakalpojums ir bez maksas.

Vairāk informācijas www.genera.lv.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas