E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15854
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Kultūra

Kā kļūt par žurnālistu organizācijas biedru

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. decembrī, 2018
Atis

Gribēju uzzināt, kur iespējams nokārtot formalitātes, lai iegūtu žurnālista (foto žurnālista) kartīti, un kāda ir kārtība tās pieteikšanai un saņemšanai.

A
atbild:
18. decembrī, 2018
Inese Helmane
LV portāls

Ja nestrādājat kādā no masu informācijas līdzekļiem un Jums nav žurnālista darba apliecības, tad piederību žurnālistikas jomai kā ārštata autors varat iegūt, iestājoties Latvijas Žurnālistu savienībā (LŽS) vai Latvijas Žurnālistu asociācijā (LŽA). Ar LŽA biedru uzņemšanas kārtību ir iespējams iepazīties LŽA mājaslapā statūtu 4. nodaļā, kas nosaka, ka asociācijā var iestāties jebkura rīcībspējīga fiziska persona, kas darbojas mediju satura radīšanā, iesniedzot noteiktas formas rakstisku pieteikumu un saņemot divas biedru rekomendācijas.

Atbilstoši statūtu 11.1.1.–11.1.3. punktam par LŽS biedru var būt darbinieks vai pašnodarbināta persona, kas strādā žurnālista vai ar masu medijiem saistītā profesijā vismaz vienu gadu, žurnālistikas specialitātes pasniedzējs, žurnālistikas specialitātes students. Iesnieguma paraugs un nosacījumi pieejami LŽS mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas