E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15375
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola
4
4

Atbrīvojums no sporta nodarbībām un atzīmju izlikšanas kritēriji

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. oktobrī, 2018
Vineta

Tehnikuma audzēknim ir ārsta dots atbrīvojums no sporta nodarbībām uz vairākiem mēnešiem. Taču sporta skolotājs viņam nodarbību laikā liek mest šautriņas, par ko izliek atzīmes atkarībā no trāpījumiem mērķī. Audzēknis šo prasību pildīt atteicās, jo ir atbrīvojums no sporta, taču saņēma par to NV (nav vērtējuma). Jāatzīmē, ka šis sporta skolotājs atzīmes basketbolā, futbolā, florbolā u. c. izliek, balstoties tikai uz skaitliskiem, izmērāmiem rezultātiem. Ja trāpa bumbu vārtos vai grozā 10 reizes, atzīme ir 10. Ja trāpa divas reizes – atzīme ir divi.

Paskaidrojiet, lūdzu, ko sporta skolotājs nodarbībā var prasīt (likt darīt) tehnikuma audzēknim, kuram ir ārsta dots atbrīvojums no nodarbības. Kā vērtējama minētā sporta skolotāja atzīmju likšanas prakse? Vai šautriņu mešana ir to sporta nodarbību skaitā, kas novērtējamas ar atzīmi?

A
atbild:
03. oktobrī, 2018
Valsts izglītības satura centrs
Anitra Irbe, Valsts izglītības satura centra Administratīvā un projektu pārraudzības departamenta direktore – Administratīvās nodaļas vadītāja

Ja skolēns ir atbrīvots no sporta nodarbībām veselības stāvokļa dēļ, tad viņam neko nedrīkst likt izpildīt, nedrīkst likt arī  NV. Skolēnam vērtējumu drīkst izlikt par standartā norādītiem sasniedzamiem rezultātiem, šautriņu mešana standartā nav minēta. Šobrīd spēkā esošais standarts paredz vērtēt skolēna sasniegumu izaugsmi, par normām un skaitļiem vērtējumu nedrīkst likt jau no 2006. gada.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 272 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas